Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği 

Hatay yemek konusunda dünyaca ünlü ürünlere sahip şehirlerimizden biridir. Kültürümüz içinde oldukça önemli olan bu şehirde yemek kültürü bambaşkadır. Hatay sayesinde ülkemizde birçok ünlü yemekte tanınmıştır. Bunlardan biri de Hatay’a özgü olan lezzetli biberli ekmektir. Hataylılar biberli ekmek ile oldukça güzel sofralar kurmaktadır. Antakya lezzetlerinden olan Biberli Ekmek, görüntü olarak lahmacunu andıran yapısı ile de tanınmaktadır. Ancak tat olarak oldukça farklıdır ve Antakya'da kahvaltıda bile severek tüketilen bir ürün olarak bilinir. Biberli ekmek, bol baharatlı, salçalı, biberli, soğanlı, bazı yörelerde yöresel peynirlerin de katıldığı, kokusu ağız sulandıran bir lezzet olarak kültürümüzde bir yer edinmiştir. 

Devamını Oku

Defne Sabunu
Defne sabunu, uzun yıllardır cilt ve saç bakımında kullanılan geleneksel bir sabundur. Ana bileşenleri arasında yüksek kaliteli zeytinyağı ve defne yağı bulunur. Bu sabun, cilt ve saç sağlığını iyileştirmek için kullanılır ve kimyasal içerikler içermez.

 

Devamını Oku

Hatay Usulü Kömbe

Antakya Kömbesi, Antakya’ya ve Hatay’a dair en önemli tatlılardan biri. Kömbe ismi ile anılan bu tatlıyı Anadolu’nun birçok yerinde bulabilirsiniz. Fakat Hatay’da hazırlanan orijinal versiyonu diğer bölgelerde hazırlanan versiyonlarından oldukça farklı.

Devamını Oku

Antakya’nın Şahsına Münhasır Peynir Lezzeti: Sürk Peyniri Nedir?

Zengin kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan yöresel peynir çeşitleri, ülkemizin farklı bölgelerinde farklı koşullarda üretilen gıda maddelerinden biridir. Yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan sürk peyniri, Hatay bölgesinde üretilen bir ürünüdür. Arapça’da ‘çökelek’ anlamına gelen sürk; taze çökelek, zeytinyağı, karabiber, fesleğen yaprağı, pul biber, karanfil, zahter, yeni bahar, tarçın, kimyon, muskat, sarımsak ve acı biber salçasının karıştırılması ile üretilmektedir. İçinde çeşitli baharatlar bulunan sürk peynirine kimi bölgelerde baharatlı çökelek olarak da isimlendirilmektedir.

Devamını Oku

Zeytinyağı, zeytin meyvesinin (olea europaea) sıkılması veya preslenmesiyle elde edilen bitkisel yağdır. Zeytinyağı, Akdeniz bölgesinde yaygın olarak kullanılan ve mutfaklarda sıkça tercih edilen bir yağ türüdür. Zeytin ağacının meyveleri olan zeytinler, olgunlaştıktan sonra toplanır ve sıkma işlemine tabi tutulur. Bu işlem sonucunda elde edilen su ve yağ karışımı, bir ayrıştırma sürecinden geçirilerek zeytinyağı elde edilir. Zeytinyağı, besin değeri yüksek bir yağdır ve birçok sağlık faydası sunar. Genellikle soğuk sıkım veya sızma zeytinyağı olarak adlandırılan en kaliteli türü tercih edilir. Bu yöntemlerle üretilen zeytinyağı, daha az işlem görmüş ve daha yoğun aroma ve besin içeriğine sahiptir.

Devamını Oku

Anasayfa
Giriş Yap
Favorilerim
Karşılaştır