Sumak, dünyanın en lezzetli baharatları arasında yer alıyor. Ülkemizde ayrılmaz bir ikili olan sumak-soğan, lezzetli olmasının yanı sıra hastalıkların ve sağlık sorunlarının da doğal kalkanı. Sumak, yemeklere ya da salatalara tat katan bir baharattan çok daha fazlasını sunan bir bitki. Çalı görünümlü yapısı, kırmızı çiçekleri ile tamamen kendine özgü bir tarzı var. Sumak baharatı; sumak bitkisinin kırmızı bölümlerinin doğal olarak toplanması, kurutulması ve daha sonra sofra tuzu ile bir arada öğütülmesi ile hazırlanıyor. Organik sumak baharatlarındaki hafif ekşi ve kendine has aroma da buradan geliyor.

 

Devamını Oku

Baharatlar doğadan gelen çok özel ilaçlardır.
 Bu sihirli tatların enfeksiyonlara ve öksürüğe karşı bağışıklığı güçlendirmekten sindirime, anne sütü üretimini arttırmaktan metabolizmayı hızlandırmaya, yemeklerimize lezzet katmaktan sağlığımızı iyileştirmeye kadar pek çok faydası vardır.

Devamını Oku

Halhali Zeytin Nedir ?

İnsan sağlığı için şifa deposu olan lezzetli gıda maddeleri arasında yer alan zeytin, geniş ürün çeşitliliği ile kahvaltıların olmazsa olmazların biridir. Yetiştiği bölgeye göre ve toplanma dönemine göre farklı aromalara ve özelliklere sahip olan zeytin çeşitlerinin ülkemizin önemli ihraç kalemlerinden biri olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Ülkemizde genellikle Hatay ve çevre illerde yetiştirilen halhalı zeytin, ülkemizde zeytin severlerin keyifle tükettiği zeytin çeşitleri arasında yer almaktadır.

Devamını Oku

Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği 

Hatay yemek konusunda dünyaca ünlü ürünlere sahip şehirlerimizden biridir. Kültürümüz içinde oldukça önemli olan bu şehirde yemek kültürü bambaşkadır. Hatay sayesinde ülkemizde birçok ünlü yemekte tanınmıştır. Bunlardan biri de Hatay’a özgü olan lezzetli biberli ekmektir. Hataylılar biberli ekmek ile oldukça güzel sofralar kurmaktadır. Antakya lezzetlerinden olan Biberli Ekmek, görüntü olarak lahmacunu andıran yapısı ile de tanınmaktadır. Ancak tat olarak oldukça farklıdır ve Antakya'da kahvaltıda bile severek tüketilen bir ürün olarak bilinir. Biberli ekmek, bol baharatlı, salçalı, biberli, soğanlı, bazı yörelerde yöresel peynirlerin de katıldığı, kokusu ağız sulandıran bir lezzet olarak kültürümüzde bir yer edinmiştir. 

Devamını Oku

Defne Sabunu
Defne sabunu, uzun yıllardır cilt ve saç bakımında kullanılan geleneksel bir sabundur. Ana bileşenleri arasında yüksek kaliteli zeytinyağı ve defne yağı bulunur. Bu sabun, cilt ve saç sağlığını iyileştirmek için kullanılır ve kimyasal içerikler içermez.

 

Devamını Oku

Anasayfa
Giriş Yap
Favorilerim
Karşılaştır